HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Viscurry Met Groenten En Zilvervliesrijst
topBanner
Romige viscurry met groenten en zilvervliesrijst

Romige viscurry met groenten en zilvervliesrijst

Lees meer

Deze viscurry maak je met koolvis. De koolvis is het onbekende zusje van de kabeljauw en kan dus op dezelfde manier bereid worden. Zijn volle smaak krijgt de koolvis van de haring, spiering, sprot en garnalen waarmee hij zich voedt.

Labels:Lekker snelPittig
Allergenen :SelderijMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Groene paprika

200 stuk(s)

Venkel

170 gram

Zilvervliesrijst

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen kurkuma

150 tl

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)654 kcal
Energie (kJ)2736 kJ
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Snipper de ui en snijd de groene paprika klein. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein.

3

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, gember en de helft van de rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, venkel, currykruiden en kurkuma toe en roerbak nog 1 minuut.

5

Voeg de kokosmelk, vissaus, honing en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.

6

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de koolvis in 4 gelijke stukken. Voeg de tomaat toe aan de curry, leg de koolvis in de curry en laat, afgedekt, nog 6 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de rijst en de viscurry over de borden. Garneer met de overige rode peper.