topBanner
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met prei, courgette en verse dille

Lees meer

Roux is de basis voor veel sauzen. Er zijn drie soorten roux: blanke, blonde en bruine - het verschil zit in hoelang je de bloem bakt.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

160 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Bloem

400 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3983 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11 g
Eiwitten41 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Steelpan
Garde
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een grote pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Snijd de prei in fijne ringen.

2

Kook de aardappelen afgedekt in 10 - 13 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

3

Verhit 1 el boter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de prei en courgette 3 - 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en stoof de prei en courgette nog 6 - 8 minuten. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de dille grof.

4

Verhit 25 g boter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Roer er 25 g bloem per persoon door en bak al roerend 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en voeg 1/3 van de melk toe. Blijf constant roeren met een garde. Zodra de melk volledig is opgenomen, herhaal je de handeling met de rest van de melk. Verhoog het vuur en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken zodat de saus indikt. Voeg dan 2/3 van de dille en 2/3 van de kaas toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

5

Vet de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg eerst de prei en courgette in de ovenschaal en vervolgens de zalm. Dek af met de aardappelstukjes en strooi de overgebleven kaas eroverheen. Giet de saus over de aardappelen en de courgette en plaats de ovenschaal 15 - 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooie bruine korst heeft.

6

Schep de ovenschotel op de borden. Garneer met de overige dille.