HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRijkelijk Gevulde Minestrone
topBanner
Rijkelijk gevulde minestrone

Rijkelijk gevulde minestrone

met conchiglie, verse kruiden en een ciabatta

Italiaanse zomer
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :SelderijGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

100 gram

Wortel

1 bakje(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Laurierblad

90 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

2 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

1 bakje(s)

Basilicumcrème

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de groentebouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte in vieren en snipper de stengels fijn. Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui, bleekselderij en wortel 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

3

Voeg de tomaten toe. Blus de groente af met de groentebouillon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook, voeg de conchiglie toe en laat afgedekt 14 - 16 minuten zachtjes koken. Proef en kook eventueel zonder deksel verder voor een intensere smaak.

4

Bak ondertussen de ciabatta's 6 - 8 minuten in de oven.

5

Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn. Breng de minestrone op smaak met peper en zout en roer de basilicumcrème erdoor.

6

Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen en garneer met bladpeterselie, basilicum en de parmigiano reggiano. Serveer met de ciabatta.