Skip to main content
Portobelloburger met geitenkaas

Portobelloburger met geitenkaas

met rodekoolsalade en cranberrychutney

Met dit recept tover je 260 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Portobello

65 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad Kan bevatten: Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Selderij, Ei)

50 gram

Gesneden rodekool

10 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.51 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3135 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers26.8 g
Vezels14.1 g
Eiwitten23.8 g
Zout1.4 g
Potassium546.3 mg
Calcium22.5 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Keukenpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Friet maken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de aardappel en snijd in frieten. Ris de rozemarijn van de takjes.
  • Meng de frieten met de rozemarijn en verdeel over een helft van een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak peper en eventueel zout.
  • Bak de frieten 25 - 30 minuten in de oven.
Snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de helft in plakjes en de andere helft in blokjes.
  • Meng in een kleine kom de appelplakjes met de helft van de wittewijnazijn.
Portobello bakken
3
  • Verwijder de steeltjes van de portobello.
  • Leg de portobello naast de frieten op de bakplaat met bakpapier. Bak samen nog 10 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de geitenkaas met de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
Broodjes bakken
4
  • Giet het vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen voorzichtig uit de portobello en dep de portobello droog met keukenpapier.
  • Vul de portobello met het geitenkaasmengsel.
  • Bak de portobello en de broodjes nog 4 - 6 minuten in de oven.
Rodekoolsalade maken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 4 - 5 minuten. Blus daarna af met de balsamicoazijn.
  • Meng in een saladekom de suiker met de overige wittewijnazijn.
  • Voeg de gesneden rodekool en appelblokjes toe aan de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip).

Tip: Vind je de koolsla te zuur? Voeg dan meer suiker naar smaak toe.

Serveren
6
  • Verdeel de broodjes, frieten en koolsla over de borden. 
  • Beleg de broodjes met de appelschijfjes, de portobello en de ui. 
  • Besprenkel met de cranberrychutney.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders