Skip to main content
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten

4.1
(366)

Chutney, afkomstig uit India, is er in vele soorten en kan zoet, zuur of pittig zijn. De uienchutney in dit gerecht, gemaakt van gekaramelliseerde uien, kruiden en azijn, heeft een zoete en pittige smaak.

Labels:
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

300 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3361 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels16.5 g
Eiwitten30 g
Zout2.7 g
Potassium1573 mg
Calcium141 mg
Iron3.8 mg
•Pan
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zorg dat de aardappelen onder water staan in een pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Worstjes bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer de worstjes regelmatig om.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat partjes.
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
Aardappelen stampen
3
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en tomaat 2 - 3 minuten.
  • Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe aan de tomaat. Roer tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen met de overige roomboter en eventueel een scheutje kookvocht. Roer de mosterd en de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de worstjes over de borden.
  • Roer de uienchutney en de aangegeven hoeveelheid water door de ui. Laat 1 minuut pruttelen.
  • Serveer de aardappelpuree en groenten met de worstjes.
  • Sprenkel de uienjus erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediƫnten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders