topBanner
Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta

Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta

Een pittige Indiase soep

Lees meer

Pompoen en kikkererwten. Een perfecte combinatie voor in de herfst als je het ons vraagt. Pompoen is een echte herfstgroente en kikkererwten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Om je een beetje tegemoet te komen met al het snijwerk, hebben wij gekozen voor een flespompoen, die je relatief makkelijk kunt snijden.

Labels:PittigVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Pompoenpitten

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Kikkererwten

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 takje(s)

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2104.552 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels17 g
Eiwitten16 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 210 graden en kook 450 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten van de pompoen en snijd klein (zie tip). Laat de kikkererwten uitlekken.

4

Verhit de olijfolie in de soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen, kikkererwten en komijnpoeder toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten of tot de pompoen zacht is.

5

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Snijd of hak de peterselie fijn.

6

Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.

7

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de peterselie en pompoenpitten. Serveer met de ciabatta.