USP: witlof met ham en kaas maar dan op een platbroodpizza, super snel op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Endive
½ piece
Onion
2.5 pinch
Nutmeg
50 g
Organic sour cream
25 g
Grated aged Gouda
(Contains Milk)
170 g
Lebanese flatbread
2 slice
Ham
20 g
Arugula
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 - 4 minuten zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 - 4 minuten. Rasp ondertussen de nootmuskaat.
Meng de zure room samen met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe.
Besmeer de platbroden met het mengsel en strooi de rode ui erover heen. Bak de pizza 2-3 minuten in de oven.
Verdeel de gekarameliseerde witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 - 3 minuten in de oven.
Garneer de pizza's met de rucola en serveer.