BestellenCadeaubon
Plaattaart met spinazie en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met spinazie en ei

Plaattaart met spinazie en ei

en een tomatensalade

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

10 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)866 kcal
Energie (kJ)3625 kJ
Vetten63.3 g
waarvan verzadigd33.6 g
Koolhydraten50.2 g
waarvan suikers7 g
Vezels5.4 g
Eiwitten17.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Rasp
Steelpan
Deksel
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel of een waterkoker voor de spinazie. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bladerdeeg bereiden
2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een dikkere rand ontstaat. Verdeel de panko over het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Spinazie slinken
3

Scheur de spinazie grof boven een vergiet. Houd een handje spinazie opzij voor later. Giet het kokend water over de spinazie zodat deze slinkt. Spoel af met koud water en knijp het vocht uit de spinazie. Meng in een kom de crème fraîche met de oude kaas. Voeg nadien de spinazie, de knoflook, een snuf nootmuskaat, peper en zout toe.

Bladerdeegtaart maken
4

Verdeel het spinaziemengsel over het bladerdeeg. Maak twee kuiltjes per persoon in de spinazie om later de eieren in te stollen. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Breek na 5 - 10 minuten de eieren open boven de kuiltjes in de spinazie en bak tot de eieren gestold zijn en het bladerdeeg gaar is.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng de tomaat en overige spinazie in een kom met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Serveren
6

Snijd de plaattaart in stukken, verdeel over de borden en serveer met de tomatensalade (zie TIP).

Tip: Het is ook lekker om een deel van de tomatenblokjes te verdelen over de plaattaart bij het serveren.