Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom zit er in dit gerecht een echte herfstheld- pompoen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse salie
300 gram
Pompoenblokjes
2 tl
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Bladerdeeg
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))75 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)1 el
Olijfolie
1 el
Honing
2 tl
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.
Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.
Zet de plaattaart in de oven en bak eerst 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.
Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.