Plaattaart met pompoen en geitenkaas
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met rucola en zonnebloempitten

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

2.5 g

Fresh sage

150 g

Diced pumpkin

⅓ sachet(s)

Dried thyme

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

20 g

Arugula

5 g

Sunflower seeds

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories869 kcal
Energy (kJ)3636 kJ
Fat60 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate59 g
Sugar14 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein17 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.

Mengen
2

Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.

Plaattaart bereiden
3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

Bakken
4

Zet de plaattaart in de oven en bak eerst 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Neem de plaattaart vervolgens uit de oven en verdeel er de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon over. Zet de plaattaart terug in de oven en bak nog 15 minuten.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Garneer de plaattaart met de zonnebloempitten en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.