Pittige jollof-stijl rijst met rundergehaktballetjes
Pittige jollof-stijl rijst met rundergehaktballetjes

Pittige jollof-stijl rijst met rundergehaktballetjes

met paprika en spinazie

Dit gerecht is gebaseerd op het traditionele West-Afrikaanse gerecht jollof rice. Jollof rice is voor West-Afrika wat paella is voor Spanje. Wist je dat er zelfs een World Jollof Rice Day bestaat op 22 augustus?

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

½

Tomato paste

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

1.5 teaspoon

Piri piri seasoning

4 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

50 g

Spinach

½ piece

Red onion

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Sugar

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories780 kcal
Energy (kJ)3262 kJ
Fat29.7 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate90.1 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein31.7 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole with Lid
•Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul aan met 75 ml kokend water per persoon.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de suiker, Afrikaanse kruiden en piri-piri kruiden toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 6 - 7 minuten inkoken.

Let op: de piri-piri kruiden zijn erg pittig! Begin met ½ tl per persoon en proef voordat je meer toevoegt.

Rijst koken
3

Voeg de rijst toe aan de tomatensaus en meng goed door. Voeg de bouillon toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan het vuur zodat het rustig pruttelt. Plaats het deksel op de pan en laat 15 - 20 minuten pruttelen zonder het deksel van de pan te halen (zie Tip).

Tip: Is de rijst nog te knapperig? Laat het geheel dan nog 5 minuten verder koken.

Gehaktballetjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Afmaken
5

Roer de rijst los met een lepel en breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de spinazie toe aan de rijst en meng goed door.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de rijst met spinazie over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en serveer.