topBanner
Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

met yoghurt-tahinsaus en verse peterselie

Balans
Lees meer

Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Kikkererwten

2 tl

Ras el hanout

200 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

200 gram

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

3 tl

Za'atar

(BevatSesamzaad)

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatSesamzaad, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2575 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Sieve
Vergiet
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten.Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.

3

Meng per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl za'atar en wat zout in een kleine kom en smeer over de pita. Bak de pita 4 - 5 minuten in de oven.Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl za'atar. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, puntpaprika, komkommer, de helft van de bladpeterselie en de helft van de tahin-dressing.

4

Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade.Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing.Garneer met de overige bladpeterselie en de citroenpartjes.