Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 blik(ken)
Kikkererwten
â…“ zakje(s)
Ras el hanout
100 gram
Gekleurde cherrytomaten
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
â…“ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Citroen
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Pitabroodje
50 gram
Yoghurt-tahinsaus
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
¾ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.
Halveer ondertussen de cherrytomaten.Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.
Meng per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl za'atar en wat zout in een kleine kom en smeer over de pita. Bak de pita 4 - 5 minuten in de oven.Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl za'atar. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, puntpaprika, komkommer, de helft van de bladpeterselie en de helft van de tahin-dressing.
Tip: Je serveert dit gerecht met yoghurt-tahinsaus. Tahin is een pasta, net zoals pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.
Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade.Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing.Garneer met de overige bladpeterselie en de citroenpartjes.