Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 pak(ken)
Kikkererwten
2 tl
Ras el hanout
200 gram
Gekleurde cherrytomaten
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
200 gram
Komkommer
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Citroen
2 stuk(s)
Pitabroodje
(BevatGlutenbevattende granen)3 tl
Za'atar
(BevatSesamzaad)100 gram
Yoghurt-tahinsaus
(BevatSesamzaad, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenPinda's, Noten)1 el
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten.
Halveer ondertussen de cherrytomaten.Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.
Meng per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl za'atar en wat zout in een kleine kom en smeer over de pita. Bak de pita 4 - 5 minuten in de oven.Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl za'atar. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, puntpaprika, komkommer, de helft van de bladpeterselie en de helft van de tahin-dressing.
Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade.Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing.Garneer met de overige bladpeterselie en de citroenpartjes.