Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

Pitabroodje met mediterrane kikkererwtensalade

met yoghurt-tahinsaus en verse peterselie

Wist je dat kikkererwten van alle peulvruchten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

â…“ zakje(s)

Ras el hanout

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

â…“ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Pitabroodje

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2575 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers12 g
Vezels10.7 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Kom
•Sieve
•Koekenpan
•Vergiet
•Saladekom
•Kleine kom

Instructies

Kikkererwten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl ras el hanout. Breng op smaak met zout.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 4 - 6 minuten.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Snijden
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten.Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en de komkommer in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.Snijd de citroen in 2 partjes per persoon.

Dressing maken
3

Meng per persoon: 1/4 el olijfolie, 1/2 tl za'atar en wat zout in een kleine kom en smeer over de pita. Bak de pita 4 - 5 minuten in de oven.Meng in een kom de yoghurt-tahinsaus met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl za'atar. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.Meng in een grote saladekom de kikkererwten met de cherrytomaten, puntpaprika, komkommer, de helft van de bladpeterselie en de helft van de tahin-dressing.

Tip: Je serveert dit gerecht met yoghurt-tahinsaus. Tahin is een pasta, net zoals pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4

Snijd de pita open en vul met de kikkererwtensalade.Serveer de rest van de salade erbij en besprenkel met de overgebleven dressing.Garneer met de overige bladpeterselie en de citroenpartjes.