home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Pilav met gestoomde kabeljauw

Pilav met gestoomde kabeljauw

Met basmatirijst, paprika en spinazie

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 301 beoordelingen
Lees meer

Vandaag maak je een eenpansgerecht. Terwijl de rijst aan het garen is, leg je de kabeljauw in dezelfde pan. Op deze manier stoomt de vis gaar. Je brengt het geheel op smaak met geurige kruiden, gember en een beetje rode peper voor extra pit.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:SelderijMosterdVisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode paprika

2 cm

Verse gember

1 el

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

140 g

Basmatirijst

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Citroen

2 stuks

Kabeljauwfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2343 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels6 g
Eiwitten33 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode paprika in blokjes. Schil de gember en snijd fijn.

bakken
bakken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, de rode peper en de gember 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de paprika toe en roerbak nog 1 minuut. Weeg 70 g rijst per persoon af, voeg toe aan de pan en schep goed om.

koken
koken
3

Schenk de bouillon bij de rijst en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 10 – 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

snijden
snijden
4

Scheur of snijd ondertussen de spinazie grof en snijd de citroen in partjes.

koken
koken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de hapjespan en schep goed om met de rijst. Leg de kabeljauwfilet op de rijst, breng op smaak met peper en zout en dek af. Laat de rijst en de vis minuten 8 – 10 minuten zachtjes stomen, of tot beide gaar zijn.

serveren
serveren
6

Verdeel de rijst en de vis over de borden. Serveer met de partjes citroen.