Pide met spinazieomelet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pide met spinazieomelet

Pide met spinazieomelet

met kruidenroomkaas en een Griekse salade

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Gesneden rode ui

50 gram

Spinazie

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Kruidenroomkaas

1 stuk(s)

Turks broodje

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Tomaat

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)658 kcal
Energie (kJ)2751 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5 g
Vezels3.6 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Garde
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.

Eieren bakken
2

Meng ondertussen in een saladekom: de eieren, kruidenroomkaas, peper en zout met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak de pide 6 - 8 minuten in de oven.

Salade maken
3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Spoel de saladekom uit en maak er een dressing in van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.

Serveren
4

Verdeel het spinazie-omelet in stukken. Snijd de pide open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de pides over de borden en serveer met de Griekse salade.