HelloFresh
topBanner
Pide met spinazieomelet

Pide met spinazieomelet

met kruidenroomkaas en een Griekse salade

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & EasyVeggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Tree NutsGlutenbevattende granenNotenPinda'sSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

75 g

Rode ui

100 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

50 g

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Turkse pide

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Tree Nuts, Glutenbevattende granen, Noten, Pinda's, Sesamzaad, Soja)

⅔ stuks

Komkommer

1 stuks

Tomaat

1.5 tl

Gedroogde oregano

50 g

Witte kaas

25 g

Leccino olijven

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2751 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan of grote koekenpan
Saladekom
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.

2

Meng ondertussen in een saladekom: de eieren, kruidenroomkaas, peper en zout met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak de pide 6 - 8 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Spoel de saladekom uit en maak er een dressing in van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.

4

Verdeel het spinazie-omelet in stukken. Snijd de pide open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de pides over de borden en serveer met de Griekse salade.