.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 g
Rode ui
100 g
Spinazie
4 stuks
Scharrelei
(BevatEi)50 g
Kruidenroomkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuks
Turks broodje
(BevatGlutenbevattende granen)⅔ stuks
Komkommer
1 stuks
Tomaat
1.5 tl
Gedroogde oregano
50 g
Witte kaas
25 g
Leccino olijven
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken.
Meng ondertussen in een saladekom: de eieren, kruidenroomkaas, peper en zout met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak de pide 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Spoel de saladekom uit en maak er een dressing in van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.
Verdeel het spinazie-omelet in stukken. Snijd de pide open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de pides over de borden en serveer met de Griekse salade.