Skip to main content
Pastei met champignon-kippenragout
Pastei met champignon-kippenragout

Pastei met champignon-kippenragout

Met ovenfriet en een frisse salade

Vandaag zet je een Vlaamse klassieker op tafel: een koninginnehapje. Misschien ken je het ook wel als vol-au-vent of een videe. Het is een pasteitje dat vaak wordt gevuld met een combinatie van kippenragout, gehaktballetjes en paddenstoelen. De klassieke bereiding is tijdrovend, maar deze variant met kipfilethaasjes is een stuk simpeler en sneller klaar.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Lupine
Ei
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

50 gram

Peultjes

125 gram

Champignons

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Tuinkers

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Half-om-halfgehakt

20 gram

Veldsla

50 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bladerdeegbakje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Lupine)

20 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

250 ml

Kippenbouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Bloem

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4996 kJ
Energie (kcal)1194 kcal
Vetten73 g
waarvan verzadigd30.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels10 g
Eiwitten50 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Grote pan

Instructies

Frieten bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de kip. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de peultjes. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 – 1 cm dik van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kip koken
2

Kook ondertussen het kipfilethaasje 10 minuten, afgedekt, in de bouillon en kook de peultjes in 4 – 6 minuten beetgaar. Spoel de peultjes daarna af onder koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en hak de peterselie grof. Pel de sinaasappel en snijd in blokjes, knip de tuinkers los en pers de citroen uit. Schep de kip uit de bouillon en bewaar 200 ml bouillon per persoon. Snijd de kip in reepjes.

Bakken
3

Meng het gehakt in een kom met de helft van de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Draai 3 balletjes per persoon van het gehakt. Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Saus maken
4

Smelt de rest van de boter in een grote pan. Voeg de bloem toe en roer droog met een garde. Schenk de achtergehouden bouillon er geleidelijk bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, peultjes en stukjes sinaasappel door de veldsla en breng op smaak met peper en zout.

Ragout maken
5

Voeg de kip, gehaktballetjes en champignons en 50 ml kookroom per persoon toe aan de saus en laat nog 5 – 10 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft. Zet ondertussen de bladerdeegbakjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm ze 5 – 7 minuten in de oven. Roer vlak voor serveren 1/2 el citroensap per persoon door de saus.

Serveren
6

Verdeel de bladerdeeggebakjes over de borden en vul ze met de ragout. Serveer samen met de frieten, de mayonaise en de salade. Garneer de pastei met de tuinkers en overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap
Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus