HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Met Warmgerookte Zalm En Prei Roomsaus
topBanner
Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook

Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de spaghetti vervangen door rigatoni.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Eet mij eerstFamilie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Ui

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenKan bevattenLupine, Soja, Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

160 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

Zelf toevoegen

400 ml

Visbouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3502 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.

3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.

5

Roer de rigatoni en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.

6

Verdeel de rigatoni over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.