HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Javaanse Sticks En Groenten
topBanner
Parelgerst met Javaanse sticks en groenten

Parelgerst met Javaanse sticks en groenten

De Javaanse sticks zijn gemaakt van haver!

Lees meer

Hoe zit het nou precies met parelgerst? Parelgerst is de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. De parelgerst eet je met Javaanse sticks; gemaakt van haver, met een milde smaak van saté, stukjes pinda en kokos.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiPinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode paprika

2 tl

Paprikapoeder

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Javaanse sticks

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Pinda's)

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2476.928 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels23 g
Eiwitten22 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot.

2

Smelt de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de sjalot, paprikapoeder, karwijzaad en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan.

3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de rode paprika klein. Voeg na 15 minuten de courgette en paprika toe aan de wok of hapjespan en bak mee. Haal na 12 minuten de deksel van de pan.

4

Smelt, als de parelgerst bijna klaar is, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Javaanse sticks 4 – 5 minuten op middelmatig vuur.

5

Verdeel de parelgerst en Javaanse sticks over de borden.