Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas

met tomaat, puntpaprika en koriander

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Veggie
•Extra groente
•Familie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

4 ml

Olijfolie met citroen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Babyspinazie

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3494 kJ
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten65.5 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels9 g
Eiwitten23.7 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Rasp
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken.
  • Giet daarna af.

 

Koken en poffen
2
  • Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en avocado in blokjes (zie Tip).
  • Snijd de puntpaprika in reepjes
  • Snijd de verse koriander fijn.               
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Is je avocado nog wat te hard? Leg de avocado dan naast een banaan in jouw fruitschaal of stop ze samen in een papieren zak.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Parelcouscous mengen
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de ui en puntpaprika 3 - 4 minuten.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en olijfolie met citroen.
  • Meng de parelcouscous, puntpaprika en ui door de vinaigrette.
Serveren
4
  • Voeg de tomaat, avocado, koriander en babyspinazie toe en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.