HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Pompoen, Kastanjechampignons En Feta
topBanner
Parelcouscous met pompoen, kastanjechampignons en feta

Parelcouscous met pompoen, kastanjechampignons en feta

Lees meer

Dit gerecht is gemakkelijk en snel, maar toch uitdagend met geu- rige dragon en zilte Griekse feta. Deze feta is gemaakt van scha-penmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. Het zorgt in dit gerecht voor een extra romige smaak.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Kastanjechampignons

200 gram

Pompoenblokjes

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 takje(s)

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2523 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout2.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel.

2

Snijd de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in plakken. Verdeel de ui, kastanjechampignons en de pompoenblokjes over een bak-plaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

3

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel uitstomen.

4

Ris ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes en snijd de blaadjes fijn. Verkruimel de feta.

5

Meng de groenten uit de oven, witte balsamicoazijn en de helft van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon naar smaak. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.