HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Kipworst En Amandelen
topBanner
Parelcouscous met kipworst en amandelen

Parelcouscous met kipworst en amandelen

Met aubergine en rozijnen

Lees meer

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot de zoete rozijnen en van de zachte parelcouscous tot de knapperige amandelen. De kruidenmix ras el hanout geeft het gerecht een warme smaak. Dit mengsel uit de Arabische keuken betekent vrij vertaald 'het beste van de winkel' en de samenstelling verschilt dus ook per winkel, maar het bevat vaak kardemom, kaneel en nootmuskaat.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

2 tl

Ras el hanout

¼ tl

Gemalen kaneel

30 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

4 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

20 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Kippenbouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3316 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 tot 1 cm. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1 tl ras el hanout en 1/8 tl kaneel toe en bak een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de aubergine toe en bak 3 – 4 minuten.

2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de aubergine en bak 1 minuut. Voeg de rozijnen en de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar. Roer regelmatig.

3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de tomaten de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kippenworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om

5

Verhit ondertussen een andere koekenpan op hoog vuur. Rooster de amandelen, zonder olie, tot ze knapperig zijn.

6

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg het kipmerquezworstje erop. Garneer met de amandelen en de munt.