Skip to main content
Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten
Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

met cheesy geroosterde aardappelen en bloemkool

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Vis
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

125 gram

Aardappelen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3106 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten46.6 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten36.8 g
waarvan suikers1 g
Vezels11 g
Eiwitten41.3 g
Zout1.4 g
Potassium72 mg
Calcium4.2 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Diep bord
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Weeg de aardappelen af. Snijd de aardappelen in schijfjes van maximaal 1 cm dik. Dep droog met keukenpapier en verdeel de aardappelen over één zijde van een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 5 minuten in de oven.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
Vis bereiden
2
  • Verdeel de bloemkool over de andere kant van de bakplaat en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de bloemkool en aardappelen 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Haal uit de oven en schep goed om. Bestrooi met de kaas, zet terug in de oven en bak nog 5 minuten.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en besprenkel met een klein scheutje olijfolie.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Meng de panko en Siciliaanse kruidenmix in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout. Haal de vis door de panko.
  • Verhit een flinke klont roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 3 minuten per kant en draai voorzichtig om.
Serveren
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Voeg beide toe aan een kleine kom. Voeg de extra vierge olijfolie toe en roer goed door.
  • Serveer de aardappelen en bloemkool over de borden met de vis ernaast.
  • Besprenkel de bloemkool met de knoflook-peterselieolie en garneer met de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders