HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzosalade Met Courgette En Feta
topBanner
Orzosalade met courgette en feta

Orzosalade met courgette en feta

Lees meer

De combinatie van zoute feta, zoete granaatappel, zachte orzo en knapperige pecannoten is superlekker! In weinig andere producten zit zoveel selenium als in pecannoten. Selenium of seleen is een spoorelement dat ook als antioxidant functioneert. Seleen zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen.

Labels:Lekker snelVeggieInspiratieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Courgette

100 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

60 gram

Mesclun

40 gram

Granaatappelpitten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2243 kJ
Energie (kcal)536 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels5 g
Eiwitten21 g
Zout0.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 100 ml water per persoon aan de kook voor de orzo. Snijd de courgette in dunne halve plakken.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo 1 minuut op middellaag vuur. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met zout en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt. Spoel de orzo daarna af onder koud stromend water.

3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta en hak de pecannoten grof.

5

Meng de orzo, de helft van de feta en het grootste gedeelte van de mesclun door de courgette. Besprenkel met de witte balsamicoazijn en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng verder op smaak met peper en zout.

6

Maak van de rest van de mesclun een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met de pecannoten, granaatappelpitten en overige feta.