Vandaag gaar je vis in een pakketje. Met deze bereidingswijze, ook wel bekend als 'en papillotte', zorg je ervoor dat de smaak, geur en voedingssto en zo veel mogelijk worden behouden. Bij het vispakketje kook je rijst in kokosmelk. We hebben gekozen voor volkorenrijst, dus mét vezelrijk vliesje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
90 ml
Kokosmelk
75 gram
Bruine snelkookrijst
1 stuk(s)
Pangasiusfilet
(Bevat Vis)
5 gram
Gemberpuree
½ zakje(s)
Gele currykruiden
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Snijd de prei en puntpaprika in dunne ringen en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de limoen in 6 parten.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en smoor, afgedekt, 4 - 6 minuten.
Kook ondertussen 100 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember, en het grootste deel van de kokosmelk toe (bewaar 1 el per persoon voor de vis) en kook de rijst in 10 minuten op laag vuur droog. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng goed op smaak met zout en peper.
Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en verdeel de vis over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Bestrooi met de curry kruiden.
Verdeel de prei, puntpaprika en de tomatenblokjes over vis, besprenkel met 1 el kokosmelk en het sap van 1 partje limoen per persoon en vouw de folie dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 8 - 10 minuten in de oven.
Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en een limoenpartje. Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap.