Skip to main content
Oosters vispakketje met prei en tomaat

Oosters vispakketje met prei en tomaat

Met kleverige kokosrijst

3.8
(537)

Vandaag gaar je vis in een pakketje. Met deze bereidingswijze, ook wel bekend als 'en papillotte', zorg je ervoor dat de smaak, geur en voedingssto en zo veel mogelijk worden behouden. Bij het vispakketje kook je rijst in kokosmelk. We hebben gekozen voor volkorenrijst, dus mét vezelrijk vliesje.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Leek

½ piece

Romano pepper

1 piece

Tomato

¼ piece

Lime

90 milliliters

Coconut milk

75 g

Quick-cook brown rice

1 piece

Basa fillet

(Contains: Vis)

5 g

Ginger paste

½ sachet(s)

Yellow curry spices

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2627 kJ
Calories628 kcal
Fat26 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate69.4 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein27.3 g
Salt0.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium465.8 mg
Calcium53.3 mg
Iron0.7 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Aluminum Foil

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Snijd de prei en puntpaprika in dunne ringen en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de limoen in 6 parten.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en smoor, afgedekt, 4 - 6 minuten.

 

3

Kook ondertussen 100 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember, en het grootste deel van de kokosmelk toe (bewaar 1 el per persoon voor de vis) en kook de rijst in 10 minuten op laag vuur droog. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng goed op smaak met zout en peper. 

4

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en verdeel de vis over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Bestrooi met de curry kruiden. 

5

Verdeel de prei, puntpaprika en de tomatenblokjes over vis, besprenkel met 1 el kokosmelk en het sap van 1 partje limoen per persoon en vouw de folie dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 8 - 10 minuten in de oven.

6

Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en een limoenpartje. Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap.

This week's must-try HelloFresh recipes