Skip to main content
Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei
Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei

Veggie + protein - Romige spinaziegratin met spiegelei

met gebakken aardappeltjes

4.5
(50)

Met dit recept maak je een luxe uitvoering van het traditionele groentegerecht spinazie à la crème. Je gebruikt crème fraîche in plaats van slagroom, voegt pittige belegen kaas en tomaat toe en als bonus is er nog een spiegelei. Comfort food voor als het buiten koud en donker is

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

1 piece

Tomato

2.5 pinch

Nutmeg

200 g

Spinach

(May be present: Selderij)

⅓ sachet(s)

Dried thyme

50 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated mature cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

4 piece

Egg

1 piece

Steak haché

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories766 kcal
Energy (kJ)3206 kJ
Fat48.6 g
Saturated Fat21.8 g
Carbohydrate57.4 g
Sugar6.1 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein20.7 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok
Grater
Colander
Oven Dish
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in dunne parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 30 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout. Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Spinazie bereiden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Rasp met een fijne rasp een stukje van de bol nootmuskaat. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en de knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 3 – 4 minuten, of tot deze geslonken is. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk goed aan, zodat het meeste vocht uit de spinazie lekt (zie TIP).

Tip: Het is belangrijk dat je het vocht goed uit de spinazie drukt – anders blijft de gratin te nat.

Op smaak brengen
3

Zet de wok of hapjespan weer op het vuur en voeg de tomaat en gedroogde tijm toe. Bak nog 1 minuut. Zet het vuur middellaag, voeg de crème fraîche en de uitgelekte spinazie toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout (zie TIP).

Tip: Nootmuskaat heeft een vrij uitgesproken smaak. Voeg dus niet te veel in een keer toe, maar proef tussendoor goed.

Gratin bakken
4

Doe het spinaziemengsel in een ovenschaal (zie TIP). Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak 10 – 15 minuten in de oven.

Tip: Rauw heeft spinazie en groot volume, maar tijdens de verhitting slinkt de bladgroente flink. Daarom heb je niet zo'n grote ovenschaal nodig voor dit gerecht.

Biefstuk en spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg het spiegelei erop. Serveer met de spinaziegratin en de Duitse biefstuk.

Tip: Wist je dat de 200 g spinazie per persoon die je in dit gerecht gebruikt meer calcium bevat dan 1 beker melk? Samen met de kaas en overige ingrediënten krijg je met dit gerecht.. zie fun facts

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes