Noedels met kipgehakt en Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Rode peper

110 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

7.5 gram

Knoflookpuree

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2568 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers24 g
Vezels3.9 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 minuten. Voeg de rode peper, courgette en paprika toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en de knoflookpuree toe en meng goed.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.

Mengen
3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
4

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.