HelloFresh
Nasi Goreng met spiegelei

Nasi Goreng met spiegelei

met komkommer, limoen, pinda's en koriander

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 1054 beoordelingen
Lees meer

Reis met ons naar Indonesië, waar nasi goreng een echte specialiteit is. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). De vele Aziatische ingrediënten zoals sojasaus, sambal en limoen geven dit gerecht een zoetzure, iets pittige smaak. Je serveert de nasi met een gebakken ei en verse koriander.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easyVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaPinda's
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Komkommer

140 g

Witte rijst

400 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

2 stuks

Bosui

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen koriander

1 tl

Gemalen kurkuma

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Witte wijnazijn

2 tl

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Olijfolie

1 el

Ketjap

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3460 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rijst koken
Rijst koken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met de wittewijnazijn en de suiker. Zet tot gebruik in de koelkast. • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden, hakken, bakken
Snijden, hakken, bakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. • Snijd de limoen in parten en snijd de bosui in dunne ringen. Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, kurkuma en de helft van de bosui en verse koriander toe en bak nog 2 – 3 minuten.

Eieren bakken
Eieren bakken
3

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi met peper en zout. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveren
Serveren
4

• Leg de spiegeleieren op de nasi goreng. Serveer de zoetzure komkommer ernaast. • Garneer met de limoen, de overige koriander en bosui en de pinda's.