Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst in het Indonesisch. Van soja en sambal tot koriander en kurkuma – deze nasi goreng zit boordevol Aziatische smaakmakers en staat in een handomdraai op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Basmatirijst
1 stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Bosui
8 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevattenSelderij)2 tl
Gemalen korianderzaad
1 tl
Gemalen kurkuma
4 stuk(s)
Ei
(BevatEieren)20 ml
Sojasaus
(BevatGluten, Soja)20 gram
Gezouten pinda's
(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)400
Groentemix
(Kan bevattenSelderij)2 el
Zonnebloemolie
2 el
Olijfolie
1 el
Ketjap manis
2 tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voorde rijst. • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af enlaat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Schep regelmatig op
• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de lente-ui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.
• Serveer de nasi goreng met het spiegelei. • Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.