BestellenCadeaubon
Nasi goreng met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Met limoen, pinda's en koriander

QUICK & EASY

Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst in het Indonesisch. Van soja en sambal tot koriander en kurkuma – deze nasi goreng zit boordevol Aziatische smaakmakers en staat in een handomdraai op tafel.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Bosui

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen korianderzaad

½ tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

200

Groentemix

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

½ el

Ketjap manis

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voorde rijst. • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af enlaat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Schep regelmatig op

Snijden
2

• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de lente-ui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.

Eieren bakken
3

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveren
4

• Serveer de nasi goreng met het spiegelei. • Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.