Nasi goreng met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Met limoen, pinda's en koriander

Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst in het Indonesisch. Van soja en sambal tot koriander en kurkuma – deze nasi goreng zit boordevol Aziatische smaakmakers en staat in een handomdraai op tafel.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
•Gluten
•Soja
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Bosui

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen korianderzaad

½ tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

200

Groentemix

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

½ el

Ketjap manis

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Wok
•Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voorde rijst. • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af enlaat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 â€“ 8 minuten. Schep regelmatig op

Snijden
2

• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de lente-ui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.

Eieren bakken
3

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveren
4

• Serveer de nasi goreng met het spiegelei. • Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.