Skip to main content
Nasi goreng met spiegelei
Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Met limoen, pinda's en koriander

Nasi goreng betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). De vele Aziatische ingrediënten, zoals zoete sojasaus, sambal en limoen, geven dit gerecht een zoetzure en iets pittige smaak. Je serveert de nasi met een gebakken ei en verse koriander.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Ei
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Basmatirijst

150 gram

Hollandse groentemix

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Bosui

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

1 tl

Gemalen korianderzaad

½ tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

½ el

Ketjap manis

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)731 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan

Instructies

Rijst koken en groenten bakken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om

Snijden, hakken, bakken
2

• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de bosui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma, de helft van de bosui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten mee.

Eieren bakken
3

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi met peper en zout. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveren
4

• Serveer de nasi goreng met de spiegeleieren. • Garneer met de limoen, de overige koriander en bosui en de gezouten pinda's.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla