Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Met limoen, pinda's en koriander

20 minuten
Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst in het Indonesisch. Van soja en sambal tot koriander en kurkuma – deze nasi goreng zit boordevol Aziatische smaakmakers en staat in een handomdraai op tafel.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaPinda's
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

170 g

Basmatirijst

1 stuks

Limoen

2 stuks

Bosui

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen koriander

1 tl

Gemalen kurkuma

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 g

Pinda's, gezouten

(BevatPinda's)

400

Groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Olijfolie

1 el

Ketjap

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
Rijst koken
Rijst koken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voorde rijst. • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af enlaat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Schep regelmatig op

Snijden
Snijden
2

• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de lente-ui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma en de helft van de lente-ui en de helft van de verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.

Eieren bakken
Eieren bakken
3

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveren
Serveren
4

• Serveer de nasi goreng met het spiegelei. • Garneer met de limoen, de overige koriander en lente-ui en de gezouten pinda's.