Skip to main content
Moussaka met vegetarisch gehakt en aubergine
Moussaka met vegetarisch gehakt en aubergine

Moussaka met vegetarisch gehakt en aubergine

met linzen en oude kaas

Met dit recept tover je 474 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Vegetarisch
Eiwitrijk
Allergenen:
Gerst
Soja
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Aubergine

¼ blik(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Gerst, Soja, Gluten)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

¼ zakje(s)

Gemalen kaneel

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

75 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)671 kcal
Energie (kJ)2809 kJ
Vetten41.8 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten32.8 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels12 g
Eiwitten35.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Rasp
Vergiet
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik.
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Rooster de aubergine 17 - 20 minuten in de oven. Laat de oven aan voor later gebruik.
Bakken
2
  • Giet de linzen af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  • Snipper de ui grof.
  • Schil de wortel en rasp de wortel met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de ui 1 minuut op middelhoog vuur.
Saus maken
3
  • Voeg het vegetarische gehakt, de wortel, de oregano, de Midden-Oosterse kruidenmix en per persoon: 1/4 zakje kaneel en 1/8 bouillonblokje toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten. 
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de tomatenblokjes en linzen toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Kook de saus 2 - 3 minuten op laag vuur.
Moussaka opbouwen
4
  • Schep een laag saus op de bodem van een ovenschaal en bedek de saus met een deel van de aubergine.
  • Schep vervolgens een laag saus op de aubergine. Herhaal dit tot alle saus op is, maar eindig met een laag van aubergine.
  • Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergine. Breng op smaak met peper.
  • Bestrooi met de geraspte oude kaas.
Moussaka bakken
5
  • Bak de moussaka 15 - 20 minuten in de oven, of tot de korst goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zet voor een mooi goudbruinlaagje de laatste 5 minuten de grillstand van de oven aan.

Serveren
6
  • Verdeel de moussaka over de borden. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders