Skip to main content
Kabeljauwfilet met smokey moqueca-stijl soep

Kabeljauwfilet met smokey moqueca-stijl soep

met kruidige korianderolie, limoen en kokosmelk

Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
-30% carbs
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gerookt paprikapoeder

90 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2754 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten54.3 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten16.1 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels6.9 g
Eiwitten28 g
Cholesterol69.6 mg
Zout0.6 g
Potassium1244.1 mg
Calcium88.9 mg
Iron1.4 mg
Soeppan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en snijd de tomaat in blokjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi fijn en houd de stelen apart van de bladeren.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en paprika 4 - 6 minuten.
  • Voeg de knoflook, tomaat, paksoistelen en het paprikapoeder toe en bak nog 3 - 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Snijd de limoen in 8 partjes.
Korianderolie maken
3
  • Voeg de bouillon en kokosmelk toe aan de soeppan en laat de soep, afgedekt, 3 minuten op laag vuur sudderen.
  • Roer de paksoibladeren en limoenrasp erdoor en kook nog 1 minuut.
  • Meng in een kleine kom de koriander met de extra vierge olijfolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in diepe borden en leg de vis erop.
  • Besprenkel met de korianderolie en serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders