Mini-tortilla's met krokante vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw. Hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak. Vandaag steek je hem in een krokant jasje van panko.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

⅓ stuk(s)

Wortel

15 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Koolvishaasje

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

3 stuk(s)

Witte tortilla

0.51 tl

Gerookt paprikapoeder

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Suiker

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)834 kcal
Energie (kJ)3491 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers14 g
Vezels3.8 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Zoetzuur maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en wortel in de lengte in linten. Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn met 3/4 el suiker. Voeg een snuf zout toe en roer goed door. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Vis bereiden
2

Meng in een diep bord de panko, de Mexicaanse kruiden, peper en zout. Dep het koolvishaasje droog met keukenpapier en snijd ieder haasje in de lengte in 3 gelijke stukken. Smeer de koolvis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de koolvis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.

Mayonaise mengen
3

Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gerookt paprikapoeder is sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.

Serveren
4

Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise. Vul de mini-tortilla's met de slamix, een deel van de zoetzure groenten en een stuk krokante koolvis. Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.