topBanner
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, paprika en mais

Lees meer

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustLekker snelVeggieExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

140 gram

Maïs in blik

⅔ pak(ken)

Linzen

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1

Biologische tomatenpuree

½ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2905 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en zet apart in een kom. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten. Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee. Verlaag het vuur en meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de limoen in parten. Knijp één partje limoen per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart. Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de zoet-pittige chilisaus met de zure room.

4

Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen. Serveer de overige zoet-pittige chilisaus en de tortillachips erbij.