topBanner
Mexicaanse taco's gevuld met kipgehakt

Mexicaanse taco's gevuld met kipgehakt

Met kidneybonen, paprika en groene peper

Lees meer

Taco's zijn heel populair en in steeds meer steden duiken er dan ook hippe taquerias of tacorestaurants op. Ze worden gemaakt van maismeel en vandaag gebruik je de krokante versie in de vorm van een schelp. Je vult de taco’s met pittig gebakken kipgehakt, groenten en bonen en garneert ze met cheddar.

Labels:InspiratieEten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Groene paprika

2 stuk(s)

Tomaat

220 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 blik(ken)

Tomatenpuree

1 blik(ken)

Kidneybonen

6 stuk(s)

Tacoschelpen

75 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3209 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels11 g
Eiwitten46 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan met deksel
Steelpan
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper en de groene paprika fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, groene peper, groene paprika en de helft van de tomatenpuree toe.

3

Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken en bewaar het vocht. Voeg de tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, laat hem dan nog 2 – 3 minuten zonder deksel inkoken.

4

Meng ondertussen in een steelpan de overige tomatenpuree met het vocht van de kidneybonen en 2 el water per persoon tot een saus (zie tip). Laat kort koken en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het gehaktmengsel (zie tip). Serveer met de saus en garneer met de geraspte cheddar.