
Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
125 gram
Champignons
20 gram
Mesclun
½ takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Meatier-burger
(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Mini-komkommer
stuk(s)
Komkommer
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
½ el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout

Haal de burger alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 30 – 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.

Snijd de komkommer in plakjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden.

Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de burger met de aardappelpartjes. Serveer de gebakken groenten en de salade ernaast.