Skip to main content
Meatier-burger met aardappelpartjes

Meatier-burger met aardappelpartjes

met champignons en mesclunsalade

4.1
(1K)

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

20 gram

Mesclun

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2738 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten53.6 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels11.7 g
Eiwitten28.7 g
Zout2.1 g
Potassium475.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de burger alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.

Aardappelen bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 30 – 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in plakjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer en mesclun toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Groenten bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. 

Burger bakken
5

Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Serveer de burger met de aardappelpartjes. Serveer de gebakken groenten en de salade ernaast. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders