
Zelfgemaakte worstenbroodjes
2 porties | met frisse salade en smokey tomatenketchup
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Het geheim van dit zelfgemaakte worstenbroodje? Dat is de varkensboerenworst - heerlijk mals en vol van smaak. Geserveerd met frisse salade en smokey ketchup maak je van dit tussendoortje gemakkelijk een snelle maaltijd voor ieder moment.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Komkommer
60 gram
Smokey tomatenketchup
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
40 gram
Yoghurtdressing
(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer het bladerdeeg in de lengte.
- Knijp de vulling van de worsten uit het velletje en verdeel in een strook over het midden van de 2 helften bladerdeeg.
- Verdeel de geraspte kaas over de worstvulling. Smeer op 1 rand een beetje water met je vinger.
- Rol het deeg om de vulling en plak de rol dicht met de natte kant van het deeg.
- Vouw ook de uiteinden dicht en leg de broodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
- Snijd het deeg kruislings in en bestrooi met peper en sesamzaadjes.
- Bak de broodjes in 25 - 30 minuten goudbruin.
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Voeg de komkommer en de slamix toe aan een saladekom.
- Meng vlak voor serveren met de yoghurtdressing en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de worstenbroodjes met de frisse salade en de smokey tomatenketchup.