Skip to main content
Wentelteefjes van suikerbrood
Wentelteefjes van suikerbrood

Wentelteefjes van suikerbrood

2 porties | met yoghurt en blauwe bessen

.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Ei
Lupine
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

½ stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat: Gluten, Tarwe, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Sesamzaad, Soja, Melk (inclusief lactose), Gluten, Noten)

150 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

3 tl

Gemalen kaneel

150 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)2889 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers46.5 g
Vezels4.3 g
Eiwitten24.5 g
Cholesterol4.5 mg
Zout1.4 g
Potassium239.3 mg
Calcium180 mg

Benodigdheden

Diep bord
Koekenpan
Garde

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd het suikerbrood in plakken van 1 cm dik.
  • Voeg de eieren, melk en kaneel toe aan een diep bord (zie Tip). Klop met een garde goed door elkaar.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Week ondertussen twee plakken suikerbrood tegelijk in het eimengsel, tot ze volledig verzadigd zijn. Herhaal met de overige plakken.

Tip: Bewaar eventueel wat kaneel voor de garnering.

Wentelteefjes maken
2
  • Leg de plakken direct in de pan en bak 4 minuten per kant, of tot goudbruin.
  • Herhaal met de overige plakken.
Serveren
3
  • Serveer de wentelteefjes op borden.
  • Garneer met de yoghurt en blauwe bessen.
  • Besprenkel met honing naar smaak.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders