Skip to main content
Warme appel-havermoutkruimel

Warme appel-havermoutkruimel

4.2
(37)

An apple a day keeps the doctor away! Bekijk ons blog voor feitjes over verschillende appelsoorten.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Appel

100 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Gemalen kaneel

300 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Honing

25 gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

snufje

Zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)592 kcal
Energie (kJ)2476.9 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten64 g
Vezels7 g
Eiwitten14 g

Benodigdheden

Oven
Steelpan
Kom
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de appel klein.
2

Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel klein.

Meng de ingrediënten in een kom.
3

Meng in een kom de appel, gesmolten roomboter, havermout, honing, kaneel en een snufje zout en doe daarna in een ovenschaal. Bak de appelkruimel 10 - 15 minuten in de oven.

Verdeel de warme appel-kruimel over diepe kommen en verdeel de Griekse yoghurt.
4

Verdeel de warme appelkruimel over diepe kommen en serveer met de Griekse yoghurt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders