Skip to main content
Ontbijtkoek met appel

Ontbijtkoek met appel

en havermout

3.3
(64)

Eet smakelijk!

Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Appel

25 gram

Gele rozijnen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

2 tl

Gemalen kaneel

150 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Honing

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)460 kcal
Energie (kJ)1925 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten71 g
Vezels9 g
Eiwitten16 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rasp of snijd de appel
2

Rasp of snijd de appel (granny smith) fijn. Je hoeft de appels niet te schillen. Hak de rozijnen klein.

Meng de appel
3

Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Meng de appel, de rozijnen en de roomboter met de rest van de ingrediënten in een grote mengkom. Giet over in een kleine ovenschaal met bakpapier en druk goed aan (zie tip).

Bak de ontbijtkoek
4

Bak de ontbijtkoek 45 – 50 minuten in de oven. Mocht de bovenkant te bruin worden, dek deze dan af met een stuk bakpapier of aluminiumfolie.

Snijd de ontbijtkoeken
5

Snijd de ontbijtkoek in stukken.

6

Tip: het is handig om de ontbijtkoek aan te drukkenmet de bolle kant van een lepel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders