Spaanse tortilla de patatas met chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse tortilla de patatas met chorizo

Spaanse tortilla de patatas met chorizo

4 porties | met witte kaas en ui

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

300 gram

Aardappelblokjes

50 gram

Chorizoblokjes

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2765 kJ
Energie (kcal)661 kcal
Vetten43.6 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten29.5 g
waarvan suikers2.9 g
Vezels4.8 g
Eiwitten35.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Verkruimel de feta. 
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 10 minuten goudbruin. 
  • Voeg de laatste 5 minuten de chorizo en het gerookte paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Klop ondertussen de eieren los met een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de ui, tomaat, feta en geraspte kaas toe en meng goed. 
3
  • Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. 
  • Leg de aardappelen in de ovenschaal. 
  • Giet het eimengsel eroverheen. 
  • Bak de tortilla 30 - 35 minuten in de oven. 
4
  • Controleer na 30 minuten of de tortilla gaar is.
  • Laat een paar minuten afkoelen en serveer.