
Maaltijdsalade met geitenkaas
2 porties | met gegrilde courgette en paprika
Zoet, zout, romig en crunchy: dit recept heeft het allemaal! Maak zelf croutons voor in deze maaltijdsalade met geitenkaas, honing-mosterddressing en walnootstukjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Rucola en veldsla
40 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Paprika
80 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat Sulfiet, Mosterd Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Schaaldieren, Selderij, Sesamzaad, Soja, Vis, Eieren)
200 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
2 el
Olijfolie
1 naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de sjalot in dunne halve ringen.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in dunne lange plakken.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan of grillpan op hoog vuur en bak of grill de courgette en paprika 2 minuten per kant.
- Haal uit de pan en herhaal bovenstaande stap tot alle courgette en paprika is gebakken.
- Snijd het broodje in blokjes van 3 cm.
- Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan of grillpan.
- Voeg de broodblokjes toe en bak in 6 - 8 minuten knapperig.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de slamix en sjalot toe aan een saladekom.
- Voeg de dressing toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de courgette en paprika toe.
- Garneer met de walnootstukjes, croutons en geitenkaas.