
Dip trio | Muhammara, burratadip en pestodip
4 personen | met baguette
Brood met dips: de perfecte snack voor bij de borrel! De dips maak je helemaal zelf met verse ingrediënten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
3 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
2 tl
Gerookt paprikapoeder
10 gram
Verse basilicum en oregano
1 bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
120 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Baguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Schil de knoflookteen.
- Leg beiden op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
- Hak de paprika, knoflook en walnoten fijn met een keukenmachine en meng met 2 tl komijn, 2 tl paprikapoeder, 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de verse oregano en het basilicum fijn.
- Voeg de burrata, de helft van de crème fraîche, het basilicum en de oregano toe aan een kom. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de kaas.
- Meng de pesto in een kom met de geraspte kaas en overige crème fraîche.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de baguette 5 - 6 minuten in de oven.
- Snijd de baguette in dunne plakjes en serveer met de muhammara, burratadip en pestodip.