HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLuxe Hamburger Met Bloemkool Truffelspread
topBanner
Luxe hamburger met bloemkool-truffelspread

Luxe hamburger met bloemkool-truffelspread

met portobello, parmezaan-truffelfrietjes en salade

Premium
Lees meer

Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.

Labels:Comfortfood
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarweEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 gram

Bloemkool-truffel dip

(BevatMelk (inclusief lactose))

500 gram

Dunne frieten

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

2 stuk(s)

Portobello

60 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide runderburger

1 stuk(s)

Kumato tomaat

1 stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Briochebroodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe, EierenKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Eieren, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1040 kcal
Energie (kJ)4353 kJ
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels11.49 g
Eiwitten49 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de parmigiano reggiano.

2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg de briochebroodjes 2 minuten voor de frieten klaar zijn naast de frieten en bak 2 minuten mee.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello's rondom bruin in 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet vervolgens het vuur uit en houd afgedekt warm in de pan.

4

Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uienringen 3 – 4 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.

5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de sla met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de bloemkool-truffeldip. Verdeel op elk broodje 1 hamburger, wat gebakken ui en 1 portobello. Verdeel de frieten over de borden. Garneer de frieten met de geraspte kaas. Besprenkel de extra vierge olijfolie met truffelaroma over de frieten en kaas. Garneer met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frieten met de frisse salade.