Luxe burger met truffeltapenade en portobello
Luxe burger met truffeltapenade en portobello

Luxe burger met truffeltapenade en portobello

met parmezaan-truffelfrietjes en salade

Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

250 g

French fries

1 piece

Brioche bun

80 g

Portobello mushroom

1 piece

Seasoned hamburger

½ piece

Kumato tomato

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

30 g

Arugula & lamb's lettuce

20 g

Truffle tapenade

2 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories677 kcal
Energy (kJ)2833 kJ
Fat37.9 g
Saturated Fat18.7 g
Carbohydrate37.4 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein42.7 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve maantjes. Rasp de parmigiano reggiano. Snijd de portobello in plakjes.

Bakken
2

Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee.

Portobello bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello bruin in 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en houd warm met het deksel op de pan.

Runderburger bakken
4

Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uiringen 3 – 4 minuten per kant, of tot de runderburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de salade met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffeltapenade. Verdeel per broodje 1 runderburger, wat gebakken ui en portobelloplakjes. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de geraspte kaas. Druppel de de extra vierge olijfolie met truffelaroma over de frietjes en kaas. Bestrooi met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frietjes met de frisse salade.