Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
250 g
French fries
1 piece
Brioche bun
80 g
Portobello mushroom
1 piece
Seasoned hamburger
½ piece
Kumato tomato
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
30 g
Arugula & lamb's lettuce
20 g
Truffle tapenade
2 milliliters
Truffle-style extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
White wine vinegar
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve maantjes. Rasp de parmigiano reggiano. Snijd de portobello in plakjes.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello bruin in 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en houd warm met het deksel op de pan.
Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uiringen 3 – 4 minuten per kant, of tot de runderburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de salade met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffeltapenade. Verdeel per broodje 1 runderburger, wat gebakken ui en portobelloplakjes. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de geraspte kaas. Druppel de de extra vierge olijfolie met truffelaroma over de frietjes en kaas. Bestrooi met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frietjes met de frisse salade.