Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 gram
Dunne frieten
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
80 gram
Portobello
1 stuk(s)
Gekruide runderburger
(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)
½ stuk(s)
Kumato-tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
30 gram
Rucola en veldsla
2 ml
Olijfolie met truffelaroma
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ tl
Wittewijnazijn
¾ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve maantjes. Rasp de parmigiano reggiano.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de frieten. De frieten kun je later in de week gebruiken.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello rondom bruin in 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet het vuur uit en houd warm met het deksel op de pan.
Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de ui 3 – 4 minuten per kant, of tot de runderburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de salade met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de olijfolie met truffelaroma.
Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffelmayonaise. Verdeel over elk broodje 1 runderburger, wat gebakken ui en de portobello. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de geraspte kaas. Druppel de overige olijfolie met truffelaroma over de frietjes en kaas. Bestrooi met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frietjes met de frisse salade.