Luxe burger met truffelmayonaise en portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe burger met truffelmayonaise en portobello

Luxe burger met truffelmayonaise en portobello

met parmezaan-truffelfrietjes en salade

Vandaag serveer je deze luxe burger niet zomaar met frietjes! Je strooit er geraspte kaas over en besprenkelt ze met extra vierge olijfolie met truffelaroma.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Dunne frieten

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

80 gram

Portobello

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Rucola en veldsla

2 ml

Olijfolie met truffelaroma

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1172 kcal
Energie (kJ)4903 kJ
Vetten67.8 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten93.7 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels11.3 g
Eiwitten40.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve maantjes. Rasp de parmigiano reggiano.

Bakken
2

Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de frieten. De frieten kun je later in de week gebruiken.

Portobello bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de portobello rondom bruin in 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Bak, afgedekt, 3 - 4 minuten verder. Zet het vuur uit en houd warm met het deksel op de pan.

Runderburger bakken
4

Verhit, wanneer de frietjes 15 minuten in de oven zitten, 1/4 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de ui 3 – 4 minuten per kant, of tot de runderburger gaar is. Houd warm in de pan tot serveren.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de kumato tomaat in 8 partjes. Meng in een saladekom de salade met de tomatenpartjes, wat extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise met de helft van de olijfolie met truffelaroma.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer met de truffelmayonaise. Verdeel over elk broodje 1 runderburger, wat gebakken ui en de portobello. Verdeel de frietjes over de borden. Garneer de frietjes met de geraspte kaas. Druppel de overige olijfolie met truffelaroma over de frietjes en kaas. Bestrooi met de gesneden peterselie. Serveer de burger en frietjes met de frisse salade.