Skip to main content
Linzenschotel met kaas
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten

De Belgische kruidenmix in dit recept dankt zijn sterke, unieke smaak aan specerijen zoals koriander, gember, foelie, kardemom en marjolein.

Labels:
Veggie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelschijfjes

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Veldsla

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)3234 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten43.6 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten64.2 g
waarvan suikers27 g
Vezels16.3 g
Eiwitten25 g
Zout4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium659.4 mg
Calcium98.4 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Zeef
Bakplaat met bakpapier
Grote wok of hapjespan met deksel
Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven. De aardappelen moeten nog niet helemaal gaar zijn, ze gaan later nog in de oven. 
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Halveer de wortel en snijd in dunne halve maantjes.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de prei in dunne halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Stoof de prei en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten.
  • Voeg de linzen, tomatenpuree en de helft van Belgische kruidenmix (let op: dit ingrediënt kan snel overheersend worden! Gebruik naar smaak) toe en stoof 3 - 5 minuten verder. 
Saus maken
3
  • Blus af met de sojasaus en roer de mosterd en suiker erdoor (zie Tip).
  • Meng in een kom de room met de overige Belgische kruidenmix en breng op smaak met peper. 

Gezondheidsweetje: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus. Voeg eventueel later meer toe naar smaak.

Ovenschotel samenstellen
4
  • Giet het linzenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes erover.
  • Schenk het roommengsel eroverheen en bak 20 minuten in de oven.
  • Strooi in de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de ovenschotel en laat smelten.
Pompoenpitten roosteren
5
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom de honing met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de sla en tomaat met de dressing en garneer met de pompoenpitten. 
Serveren
6
  • Haal de ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  • Serveer met de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders