Linguine met gebakken kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met gebakken kastanjechampignons

Linguine met gebakken kastanjechampignons

met salieboter, zongedroogde tomaten en rucola

Je geeft de pasta een romige smaak met zelfgemaakte salieboter. Deze maak je door roomboter te smelten en verse salie, peper en zout toe te voegen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

20 gram

Rucola

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3349 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten45.8 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels8.4 g
Eiwitten20.1 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, in 12 – 14 minuten gaar. Giet voorzichtig af, maar bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de champignons in plakken.

Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Champignons bakken
2
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de champignons en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta mengen
3
  • Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Meng de linguine in de steelpan met de salieboter, de mascarpone en 2 el kookvocht per persoon.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erbovenop.
  • Schep de gebakken champignons op de linguine.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten en de zonnebloempitten.