
Lahmacun met vegetarisch gehakt
met komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus
Met het kruidige vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je Lahmacun. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Vegan gehakt van De Vegetarische Slager
(Bevat Gerst, Soja)
2 stuk(s)
Libanees platbrood
(Bevat Gluten, Tarwe)
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
½
Tomatenpuree
½ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
BBQ rub
40 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Paprika
Zelf toevoegen
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de paprika in reepjes, snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen.
- Voeg aan een hoge kom de helft van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de peterselie, de tomatenpuree, de paprika, 2 el water per persoon, peper en zout toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg het vegetarische gehakt en de BBQ rub toe en meng goed.
- Voeg het vegetarische gehaktmengsel en de overige ui toe aan een steelpan en verwarm 5 - 6 minuten.
- Snijd de komkommer in plakjes en voeg toe aan een saladekom.
- Voeg hier de mix van wortel en kool en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el wittewijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de overige peterselie fijn.
- Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige knoflook, de peterselie en 2 el water per persoon. Meng goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het platbrood over de borden en besmeer met het vegetarische gehaktmengel.
- Verdeel een deel van de wortel-, kool- en komkommersalade eroverheen.
- Besprenkel met de mayonaise-knoflooksaus en rol de lahmacun dicht.
- Serveer met de overige wortel-, kool- en komkommersalade.
Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente veel vezels en is door de mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.