BestellenCadeaubon
Lahmacun met vegetarisch gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lahmacun met vegetarisch gehakt

Lahmacun met vegetarisch gehakt

met komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus

Met het kruidige vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je Lahmacun. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen :
Gerst
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

BBQ-rub

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)851 kcal
Energie (kJ)3560 kJ
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten91.4 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels16.1 g
Eiwitten31.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Steelpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de paprika in reepjes, snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen.
  • Voeg aan een hoge kom de helft van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de peterselie, de tomatenpuree, de paprika, 2 el water per persoon, peper en zout toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg het vegetarische gehakt en de BBQ rub toe en meng goed.
Salade mengen
2
  • Voeg het vegetarische gehaktmengsel en de overige ui toe aan een steelpan en verwarm 5 - 6 minuten.
  • Snijd de komkommer in plakjes en voeg toe aan een saladekom.
  • Voeg hier de mix van wortel en kool en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el wittewijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Mayonaise-knoflooksaus maken
3
  • Snijd de overige peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige knoflook, de peterselie en 2 el water per persoon. Meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Lahmacun afmaken en serveren
4
  • Verdeel het platbrood over de borden en besmeer met het vegetarische gehaktmengel.
  • Verdeel een deel van de wortel-, kool- en komkommersalade eroverheen.
  • Besprenkel met de mayonaise-knoflooksaus en rol de lahmacun dicht.
  • Serveer met de overige wortel-, kool- en komkommersalade.

Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente veel vezels en is door de mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.