HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLahmacun Met Vegetarisch Gehakt
topBanner
Lahmacun met vegetarisch gehakt

Lahmacun met vegetarisch gehakt

met komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus

Lees meer

Vandaag bereid je een vegetarische variant op lahmacun. Dit gerecht zet je al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:VeggieFamilieLekker snelNieuwExtra groenteFamilie
Allergenen :GerstSojaGlutenMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 gram

Vegetarisch gehakt

(BevatGerst, Soja, Gluten)

4 stuk(s)

Libanees platbrood

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

1 pot(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode paprika

1 zakje(s)

BBQ rub

75 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)778 kcal
Energie (kJ)3254 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels9.9 g
Eiwitten16 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hoge kom
Staafmixer
Bakplaat
Steelpan
Saladekom
Kleine kom
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika in reepjes, snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Voeg aan een hoge kom de helft van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de peterselie, de tomatenpuree, de paprika, 2 el water per persoon, peper en zout toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg het vegetarische gehakt en de BBQ rub toe en meng goed.

2

Voeg het vegetarische gehaktmengsel en de overige rode ui toe aan een steelpan en verwarm 5 - 6 minuten. Leg ondertussen de Libanese platbroden op een bakplaat en bak 2 minuten in de oven. Snijd de komkommer in plakjes en voeg ze toe aan een saladekom. Voeg hier de mix van wortel en kool en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el wittewijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de overige peterselie fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige knoflook, de peterselie en 2 el water per persoon. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg voor elk platbrood een stuk aluminiumfolie neer. Leg de platbroden op de aluminiumfolie en besmeer met het vegetarische gehaktmengel. Verdeel een deel van de wortel-, kool- en komkommersalade eroverheen. Besprenkel met de mayonaise-knoflooksaus, rol de Lahmacun dicht en serveer met de overige wortel-, kool- en komkommersalade.

Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente veel vezels en is door de mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.